Araceli Mangas cartellConferència En busca de identidad interna y externa de la UE, por Araceli Mangas | On Line, 20 d’octubre de 2021, 18 h.

Dimecres, 20 d’octubre de 2021, 18 h. en la plataforma Blackboard Collaborate. Conferència en línia "En busca de identidad interna y externa de la Unión Europea a càrrec d’Araceli Mangas Martín, catedràtica de Dret Internacional Públic, Universitat Complutense de Madrid. Presenta i modera: Cecilio Tamarit, director del Centre de Documentació Europea, Universitat de València. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització. Cicle Les raons d’Europa. [+]

Inscripciónshttps://encuestas.uv.es/index.php/135473

 

2021.Rafael MyroConferencia en línea organizada por la Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Ciclo Las razones de Europa.
Una nueva política industrial para Europa. Conferencia a cargo de Rafael Myro Sánchez, Catedrático de Economía Aplicada de la Universidad Complutense de Madrid. Presenta: Cecilio Tamarit, Director del Centre de Documentació Europea, Universitat de València.

En esta conferencia, se examinarán primero las razones y exigencias de un proceso de reindustrialización de Europa, por otra parte, reclamado ya desde hace algunos años por la Comisión Europea y por el Consejo de la Unión Europea.

Rafael Myro Sánchez és catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid. És autor de nombrosos treballs sobre l’economia espanyola, especialment referits al seu creixement, l’especialització i competitivitat de la indústria, el comerç exterior i el paper de la inversió estrangera, que han estat publicats en diversos llibres i en articles recollits en les principals revistes econòmiques espanyoles, i en algunes revistes editades a altres països. Entre els seus treballs més recents hi ha els articles “La industria española después de la pandemia (ICE, núm. 919, 41-62, 2021) i “A policy for a new industrial revolution (Journal of Industrial and Business Economics, vol. 46 (3), 403-414, 2019), i el llibre España en la economía global (RBA, 2015). A banda de la seua feina com a investigador i docent, el professor Rafael Myro ha col·laborat amb el govern central i amb diversos governs autonòmics en l’anàlisi de la indústria, la seua competitivitat exterior i les línies d’orientació de la política industrial.

Seminarios Eucotax JM 2021Jean Monnet Seminars on European and International Fiscal Integration.
EUCOTAX-Wintercourse Project.

24th September 2021. What is the Eucotax-Wintercourse Project?
1st October 2021. Tax law research from a comparative legal perspective
13th October 2021. Preparing a TFG/TFM in legal English
21st October 2021. International taxation: actual patterns
29th October 2021. International taxation after BEPS
4th November 2021. Taxpayer’s rights: an international tax issue?
12th November 2021. Taxpayer’s rights, mutual assistance procedures and simultaneous control 19th November 2021. Effective judicial protection in tax matters
25th November 2021. Fundamentals of international tax research: review
2nd December 2021. Burden of proof in tax law and taxpayer’s rights
13th December 2021. Tax collection, and taxpayer’s rights
16th December 2021. Alternative Dispute Resolution Mechanisms
20th December 2021. Criminal tax law and taxpayer’s rights

Profesor F. Alfredo García Prats. Jean Monnet Chair. Universitat de València.
Aula 2P05. Facultad de Derecho. 10.00-14.00/16.00-19.00. Universitat de València- Organiza: Jean Monnet Chair ‘EU Tax Law and Policy’. Copatrocina: Centro de Excelencia Jean Monnet UV.

EPLV 2021 06 09Conferencia El momento fundacional de la Unión Europea. Contexto histórico y razones de su nacimiento, a càrrec de d’Eugenio Nasarre Goicoechea.
Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Cicle Les raons d’Europa
Dimecres, 9 de juny de 2021. 18 hores.

Conferència en línia El momento fundacional de la Unión Europea. Contexto histórico y razones de su nacimiento, a càrrec de d’Eugenio Nasarre Goicoechea, vicepresident del Consejo Federal Español del Movimiento Europeo. Presenta i modera: Cecilio Tamarit, director del Centre de Documentació Europea, Universitat de València. Conferència en línia, en la plataforma Blackboard Collaborate. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització.

EPLV 2021 04 28Conferència en línia La Conferencia sobre el Futuro de Europa como inicio de una reforma en profundidad de la Unión Europea, a càrrec de Francisco Aldecoa.
Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Cicle Les raons d’Europa
Dimecres, 28 d’abril de 2021. 18 hores.

Conferència en línia La Conferencia sobre el Futuro de Europa como inicio de una reforma en profundidad de la Unión Europea, a càrrec de Francisco Aldecoa Luzárraga, President del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu. Conferència en línia, en la plataforma Blackboard Collaborate. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització.

EPLV 2021 04 202Conferència en línia El auge de las empresas chinas y el impacto en Europa, a càrrec de Lourdes Casanova. 
Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Cicle Les raons d’Europa
Dimarts, 20 d’abril de 2021. 18 hores.
Inscripcions: https://encuestas.uv.es/index.php/697729?newtest=Y&lang=es 

Conferència en línia El auge de las empresas chinas y el impacto en Europa, a càrrec de Lourdes Casanova. Directora del Instituto de Mercados Emergentes, Universidad de Cornell. Conferència en línia, en la plataforma Blackboard Collaborate. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització.

Etiquetado como:

EPLV 2021 03 10Conferència en línia Los retos de la UE en tiempos de pandemia, a càrrec de Teresa Freixes. 
Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Cicle Les raons d’Europa

Conferència en línia Los retos de la UE en tiempos de pandemia, a càrrec de Teresa Freixes Sanjuán. Catedràtica de Dret Constitucional i catedràtica Jean Monnet ad personam. Conferència en línia, en la plataforma Blackboard Collaborate. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització.

De fa dècades, la Unió Europea pretén acostar-se més a una ciutadania que li reclama respostes als problemes del dia a dia, sense ser molt conscient de quins són les competències que té la Unió i les que tenen els estats membres, sobretot quan aquests tenen, al seu torn, un repartiment intern de competències. 

EPLV 2021 02 24 2Conferència en línia 2020-2021: años cruciales, de José Luis García Delgado.
Dimecres, 24 de febrer de 2021, 17 h.
Escola Europea de Pensament Lluis Vives. Ciclo Las razones de Europa
Inscripció: https://go.uv.es/c5U9uDE

Conferència en línia, en la plataforma Blackboard Collaborate, a càrrec de José Luis García Delgado, Catedràtic d’Economia Aplicada, Universidad Nebrija. Presència i modera: Cecilio Tamarit Director del Centre de Documentació Europea, Universitat de València. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització. Acció Jean Monnet de la Comissió Europea

La coincidència de la pandèmia i el Brexit, acabats d'iniciar els nous mandats al capdavant del Consell i de la Comissió, han fet del 2020 un any crucial en la història de la Unió Europea. També les respostes que aquesta ha donat a l'emergència sanitària i la crisi econòmica, un conjunt de mesures extraordinàries que durant el 2021 tindran oportunitat de conèixer la seua aplicabilitat i els seus efectes, mentre la situació sanitària, econòmica i social continua enfrontant-se a dificultats més que excepcionals.  Analitzar tot això, així com els principals reptes que avui Europa té plantejats, amb referències sistemàtiques en cada cas a les peculiaritats que ofereix l'escenari espanyol, és l'objecte d'aquesta conferència. 

José Luis García Delgado (Madrid, 1944) és catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat Nebrija. Abans havia impartit docència a les universitats d'Oviedo i Complutense i va ser rector de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (1995-2005). Titular de la Cátedra Fundación “La Caixa” Economía y Sociedad, és també acadèmic de número de la Real Academia de Ciencias Morales y Políticas. Premi Nacional d'Investigació “Pascual Madoz” en l'àrea de Dret i Ciències Econòmiques i Socials (2014) i Premi d'Economia Rei Joan Carles (2016), és autor d'una extensa obra centrada en la modernització econòmica d'Espanya i Europa. Ha codirigit per a Fundación Telefónica la investigació Valor económico del español, amb catorze volums publicats entre el 2007 i el 2016. Des de la seua fundació el 2011, presideix el Círculo Cívico de Opinión. [+]

Página 1 de 5

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación