Actividades Centro de Excelencia Jean Monnet

Actividades Centro de Excelencia Jean Monnet

La facultad de Ciencias Jurídicas, Económicas y Sociales de la Universidad Católica de Valencia, y el Instituto de Estudios Europeos UCV organiza la jornada: La nueva economía; la implementación de los fondos europeos. Ponente: D. Enrique Verdeguer Puig, Consejero Coordinador de Economía de la Representación Permanente de España ante la Unión Europea en Bruselas. Lunes 13 de diciembre de 2021 a las 12:30h en el salón de actos de la Universidad Católica de Valencia, pero también se podrá seguir de manera online. [+]

Banner

CoverTeatre El viatge impossible per Escena Erasmus Projecte Teatral Europeu de la Universitat de València.
Un text original de Daniel Tormo, Guada Sáez. Isabel Martí i Gemma Miralles. Direcció: Josep Valero.
Dimecres 15 de desembre de 2021. 20 h.
Teatre Talía de València. 

Espectacle gratuït fins a completar aforament.
Reserva d'invitacions: https://www.teatretalia.es/el-viatge-impossible--escena-erasmus

Sempre hem sentit curiositat per saber què hi havia més enllà de les muntanyes, del mar, de les estrelles. Hem construït la nostra història a força de viatges. L'Europa que habitem és filla dels moviments dels antics pobladors, les rutes dels exploradors, els investigadors, els emissaris, els viatges dels soldats a les guerres, els viatges dels pelegrins i dels estudiants que des del S. X han caminat pel continent per ampliar-ne els coneixements. Però avui viatjar és complicat. Hem viscut un any en què anar al poble del costat, a una altra comarca o a una altra autonomia era tot un viatge. Hem viscut uns mesos en què sortir a comprar era tot un viatge; en què treure el gos a passejar era tot un viatge. Escena Erasmus ha pensat que, ara que no podem viatjar lluny, potser és moment de fer viatges de tornada. De conèixer els llocs d'on venim. De retrobar-nos amb carrers alliberats de trànsit. D'allunyar-se de llocs massificats. De tornar als pobles.

Escena Erasmus (Premi Carlemany de la Joventut de Parlament Europeu 2011 i Premi Europeu del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València, pioner a Europa. Aquest projecte pretén aprofitar el potencial creatiu dels estudiants Erasmus i locals i posar-lo al servei de la construcció d’una identitat europea, crítica i lliure, a través de les arts escèniques. Un dels objectius centrals és consolidar la xarxa Erasmus Europe on Scene Network (EUSCN) per a promoure la creació d’espectacles i construir un instrument de noves oportunitats d’integració social, cultural i lingüística a les seus internacionals del projecte.

 

debats

CoverConferència magistral Manuel Marín
El futuro de Europa a càrrec de Felipe González Márquez
Dimecres 15 de desembre de 2021. 12 h.
La Nau UV. Paraninf. Cicle Les raons d’Europa

Entrada gratuïta, aforament limitat
Reserva d'entrades: https://go.uv.es/hOcjY27

Ha arribat el moment de fer de la UE una potència política, democràtica, industrial, cultural, ecològica i social, capaç de defensar els interessos i els valors dels ciutadans. Tenim el deber col·lectiu d'actuar i assumir aquesta responsabilitat.

Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. [+]

desembre europeu 2021 ESTADOS GENERALES

Els Estats Generals d’Europa
Transport i medi ambient
Divendres 3 de desembre de 2021, 10.30 h. Activitat en línia.

Sessió 1. Transport i Pacte Verd Europeu
Ponent: Isabel García Muñoz (Eurodiputada PSE).
Exposició de vint minuts a càrrec de la ponent, per a procedir a continuació a respondre les preguntes de l’alumnat assistent.
Divendres 3 de desembre: 10.30-12 h.

Pausa (12-12.30 h.).

Sessió 2. Transport i Turisme, l’impacte a la ciutat
Ponent: David Hammerstein (Eurodiputat Els Verts 2004-2009).
Exposició de vint minuts a càrrec del ponent, per a procedir a continuació a respondre les preguntes de l’alumnat assistent.
Divendres 3 de desembre: 12.30-14.00 h.

Inscripcions gratuïtes: http://links.uv.es/w2e0IP8
Event limitat a cent persones. Al finalitzar les sessions s'expedirà un certificat d'assistència. Més informació de l'event: José Luis (963 983 967) y Salva (963 864 176).
Enllaç sessió del divendres 3 a les 10.30: https://eu.bbcollab.com/guest/ef1139c5f3a8464691940127c51da075

Decembreeuropeu2021 cartel 01Universitat de València
1-20 desembre 2021 
Any europeu del Ferrocarril 2021
http://www.cdeuv.es

Amb l’objectiu de fomentar el debat sobre el futur d’Europa com a espai comú d’intercanvi cultural i social, la Universitat de València, acull durant el mes de desembre, i junt amb el Col·legi Major Rector Peset (CMRP) com a principal espai de trobada, la programació de debats, exposicions, conferències, cinema i concerts.

FotoConferència La política monetaria del Banco Central Europeo: impacto de la Covid-19 y perspectivas futuras, por Santiago Carbó | On Line, 2 de novembre de 2021, 18 h.

Dimarts, 2 de novembre de 2021, 18 h. en el Aula Magna, Centre Cultural La Nau. Conferència La política monetaria del Banco Central Europeo: impacto de la Covid-19 y perspectivas futuras a càrrec de Santiago Carbó Valverde, catedràtic d’Economia de la Universitat de Granada i Director d’Estudis Financers de Funcas. Presenta i modera: Cecilio Tamarit, director del Centre de Documentació Europea, Universitat de València. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització. Cicle Les raons d’Europa. [más]

Araceli Mangas cartellConferència En busca de identidad interna y externa de la UE, por Araceli Mangas | On Line, 20 d’octubre de 2021, 18 h.

Dimecres, 20 d’octubre de 2021, 18 h. en la plataforma Blackboard Collaborate. Conferència en línia "En busca de identidad interna y externa de la Unión Europea a càrrec d’Araceli Mangas Martín, catedràtica de Dret Internacional Públic, Universitat Complutense de Madrid. Presenta i modera: Cecilio Tamarit, director del Centre de Documentació Europea, Universitat de València. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització. Cicle Les raons d’Europa. [+]

Inscripciónshttps://encuestas.uv.es/index.php/135473 

2021.Rafael MyroConferencia en línea organizada por la Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Ciclo Las razones de Europa.
Una nueva política industrial para Europa. Conferencia a cargo de Rafael Myro Sánchez, Catedrático de Economía Aplicada de la Universidad Complutense de Madrid. Presenta: Cecilio Tamarit, Director del Centre de Documentació Europea, Universitat de València.

En esta conferencia, se examinarán primero las razones y exigencias de un proceso de reindustrialización de Europa, por otra parte, reclamado ya desde hace algunos años por la Comisión Europea y por el Consejo de la Unión Europea.

Rafael Myro Sánchez és catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid. És autor de nombrosos treballs sobre l’economia espanyola, especialment referits al seu creixement, l’especialització i competitivitat de la indústria, el comerç exterior i el paper de la inversió estrangera, que han estat publicats en diversos llibres i en articles recollits en les principals revistes econòmiques espanyoles, i en algunes revistes editades a altres països. Entre els seus treballs més recents hi ha els articles “La industria española después de la pandemia (ICE, núm. 919, 41-62, 2021) i “A policy for a new industrial revolution (Journal of Industrial and Business Economics, vol. 46 (3), 403-414, 2019), i el llibre España en la economía global (RBA, 2015). A banda de la seua feina com a investigador i docent, el professor Rafael Myro ha col·laborat amb el govern central i amb diversos governs autonòmics en l’anàlisi de la indústria, la seua competitivitat exterior i les línies d’orientació de la política industrial.Seminarios Eucotax JM 2021Jean Monnet Seminars on European and International Fiscal Integration.
EUCOTAX-Wintercourse Project.

24th September 2021. What is the Eucotax-Wintercourse Project?
1st October 2021. Tax law research from a comparative legal perspective
13th October 2021. Preparing a TFG/TFM in legal English
21st October 2021. International taxation: actual patterns
29th October 2021. International taxation after BEPS
4th November 2021. Taxpayer’s rights: an international tax issue?
12th November 2021. Taxpayer’s rights, mutual assistance procedures and simultaneous control 19th November 2021. Effective judicial protection in tax matters
25th November 2021. Fundamentals of international tax research: review
2nd December 2021. Burden of proof in tax law and taxpayer’s rights
13th December 2021. Tax collection, and taxpayer’s rights
16th December 2021. Alternative Dispute Resolution Mechanisms
20th December 2021. Criminal tax law and taxpayer’s rights

Profesor F. Alfredo García Prats. Jean Monnet Chair. Universitat de València.
Aula 2P05. Facultad de Derecho. 10.00-14.00/16.00-19.00. Universitat de València- Organiza: Jean Monnet Chair ‘EU Tax Law and Policy’. Copatrocina: Centro de Excelencia Jean Monnet UV.

EPLV 2021 06 09Conferencia El momento fundacional de la Unión Europea. Contexto histórico y razones de su nacimiento, a càrrec de d’Eugenio Nasarre Goicoechea.
Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Cicle Les raons d’Europa
Dimecres, 9 de juny de 2021. 18 hores.

Conferència en línia El momento fundacional de la Unión Europea. Contexto histórico y razones de su nacimiento, a càrrec de d’Eugenio Nasarre Goicoechea, vicepresident del Consejo Federal Español del Movimiento Europeo. Presenta i modera: Cecilio Tamarit, director del Centre de Documentació Europea, Universitat de València. Conferència en línia, en la plataforma Blackboard Collaborate. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització.

Página 1 de 4

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación