Conferencia El auge de las empresas chinas y el impacto en Europa, por Lourdes Casanova | En línea, UV, 20 abril 2021, 18 h.

Miércoles, 14 Abril 2021 08:14 Escrito por 

EPLV 2021 04 202Conferència en línia El auge de las empresas chinas y el impacto en Europa, a càrrec de Lourdes Casanova. Directora del Instituto de Mercados Emergentes, Universidad de Cornell. Conferència en línia, en la plataforma Blackboard Collaborate. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització.

Inscripcions: https://encuestas.uv.es/index.php/697729?newtest=Y&lang=es 

Les multinacionals xineses han crescut en grandària i han augmentat la seua presència global de manera espectacular al llarg de l’última dècada. Han sorgit com a competidors formidables dels operadors tradicionals occidentals. Aquestes empreses han instigat canvis profunds, com el desplaçament dels fluxos comercials i d’inversió, nous models comercials i el sorgiment d’una nova geografia d’innovació global. En un sol volum, l’era de les multinacionals xineses captura les forces que impulsen el creixement disruptiu de les corporacions multinacionals xineses. Després d’una presentació de l’auge de les empreses xineses, el llibre analitza les característiques corporatives d’aquestes empreses i com es comparen amb les multinacionals occidentals en termes d’ingressos, beneficis, marca i estratègia comercial. El llibre utilitza dades i estudis de casos per a descriure els problemes rellevants amb l’objectiu de proporcionar informació als executius globals sobre com col·laborar i competir amb empreses xineses.

Lourdes Casanova és professora titular i directora de l’Institut de Mercats Emergents a l’Escola d’Administració de Carolina del Sud Johnson, Universitat de Cornell, i anteriorment de l’INSEAD. Premiada en 2014 i 2015 per Esglobal com una de les 50 intel·lectuals més influents d’Iberoamèrica i, en 2017, com una de les 30 intel·lectuals iberoamericanes més influents. Fulbright Scholar, màster de la Universitat del Sud de Califòrnia, PhD de la Universitat de Barcelona.

Coautora, amb A. Miroux, de La era de las multinacionales chinas. Premsa acadèmica. Elsevier 2019. Informe de multinacionales de mercados emergentes 2019, 2018, 2017 i 2016. Amb P. Cornelius i S. Dutta: Entrepreneurship and the Finance of Innovation in Emerging Markets. Premsa acadèmica. Elsevier. Amb J. Kassum: La economía política de una potencia global emergente: En busca del sueño de Brasil, Palgrave Macmillan, 2014. Autora de Latinas globales: las multinacionales emergentes de América Latina, Palgrave Macmillan, 2009. Ha estat professora visitant a la Haas School of Business, Universitat de Califòrnia, Berkeley; Judge Business School, Universitat de Cambridge i Centro Latinoamericano, Universitat d’Oxford; Universitat de Zuric i Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser consultora del Banco Interamericano de Desarrollo i ha dissenyat, dirigit i ensenyat en programes executius de l’INSEAD per a alts directius d’empreses com Telefónica, BBVA, CEMEX i la Confederação Brasileira de Empresas. Va ser membre del Consejo de la Agenda Global de América Latina i els grups de treball de Competitivitat a América Latina del Foro Económico Mundial per a Mèxic, Brasil i Colòmbia, el grup de treball B20 sobre TIC i innovació en la cimera del G20, Los Cabos (2012), i a l’INSEAD. Fou responsable de la iniciativa de les 10.000 dones de Goldman Sachs. És membre de la junta del Boyce Tompson Institute, l’empresa emergent Documenta. És membre de la junta fundadora de la Societé des Amis du Château de Fontainebleau i membre del consell assessor de la biblioteca pública de Tompkins. És membre de la junta fundadora de la Red de Investigación de Multinacionales Emergentes i cofundadora d’Ithaca Hub of Global Shapers. Escriptora d’articles d’opinió en Latin Trade i Agenda Pública i col·laboradora de la CNN en espanyol i Voice of America.

 

Modificado por última vez en Jueves, 29 Abril 2021 10:52
Visto 565 veces
Valora este artículo
(0 votos)

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación