La Conferencia sobre el Futuro de Europa como inicio de una reforma en profundidad de la UE, por Francisco Aldecoa | En línea, UV, 28 abril 2021, 18 h.

Jueves, 22 Abril 2021 09:15 Escrito por 

EPLV 2021 04 28Conferència en línia La Conferencia sobre el Futuro de Europa como inicio de una reforma en profundidad de la Unión Europea, a càrrec de Francisco Aldecoa Luzárraga, President del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu. Conferència en línia, en la plataforma Blackboard Collaborate. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització.

L'objectiu d'aquesta conferència és explicar la importància de la Conferència sobre el Futur d'Europa, atès el moment decisiu que viu la Unió Europea a conseqüència de les decisions federals adoptades en els últims mesos per les institucions europees, com són el Pla de Recuperació, la quasi duplicació del Marc Financer Pluriennal o la compra i distribució de vacunes de la Covid-19 per part de la Unió Europea. Així, analitzaré la finalitat, els objectius, la composició, l'abast, l'estructura i els temes que s'abordaran en la Conferència sobre el Futur d'Europa, i ressaltaré que possiblement, durant el seu desenvolupament, que ha de ser com una trobada “en peu d'igualtat” entre els representants de les institucions, de la societat civil i els ciutadans, s'inicie un procés de reforma de la Unió en profunditat que reforce el caràcter federal del projecte europeu.

Francisco Aldecoa Luzárraga és un reconegut especialista en estudis europeus amb un enfocament de relacions internacionals a la Universitat Complutense de Madrid (UCM). Catedràtic Jean Monnet ad personam sobre el model polític europeu i la seua dimensió exterior. President del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu (des de 2018 fins a l’actualitat) i membre del Board del Moviment Europeu Internacional (des de 2020 fins a l’actualitat). Desenvolupa una sòlida docència i investigació sobre el sistema polític europeu i la política exterior europea, i és un dels acadèmics espanyols més reconeguts en aquesta àrea. A causa de la seua experiència, és requerit com a professor per universitats de tot el món i com a consultor per institucions internacionals i europees. Catedràtic de Relacions Internacionals a la Universitat del País Basc (1988-2000) i la Universitat Complutense de Madrid (2000 fins a l’actualitat). Ha sigut degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de 2002 a 2010 i vicerector i rector en funcions de la Universitat del País Basc (1990).

Modificado por última vez en Miércoles, 05 Mayo 2021 11:43
Visto 243 veces
Valora este artículo
(0 votos)

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación